Kategorier
Löpning

Tävlingsträna på Lunchloppet

Du är säkert igång med din träning inför årets utmaningar, kanske har du redan satt upp dina A-lopp och B-lopp. Träningen går som planerat med dina långpass, distanspass, intervaller, VO2max-pass, rörlighet- och styrkepass. Om inte är det bara sätta fart 🙂

Eller så joggar/springer du för att det är kul och att du mår bra av det. Alla har vi olika mål och anledningar till vår löpning. Precis som det ska vara.

Vad menar jag då med att tävlingsträna?

Det handlar om att vara förberedd på tävlingsmomentet. Skapa en trygghet inför kommande tävlingar. Hur taggar du till, byter om, sätter på nummerlappen, värmer upp, håller nervositeten i schack, går igenom loppet innan start, sneglar in motståndet, placerar dig i startfältet. Alla dessa moment du gör inför dina A- och B-lopp. Du kanske vill prova en ny sportdryck de serverar på kommande lopp för att slippa överraskningar när det verkligen gäller.

Om vi utgår från att det finns både snabbare och långsammare löpare under loppet, hur hanterar du det, tar du rygg eller går om?

Då detta är ett återkommande lopp har du möjligheten att trimma din tävlingsrutin billigare än en lunch* en gång i månaden.

*Lunchprisindex i Stockholm är 97:70 kr.

Jag vet inte om löparna på bilden tränat på detta men de gick i mål sub40 på Söder Runt förra året med hjälp av Carl-Johan till höger som var farthållare åt Naturfys. Ni har väl inte missat att ni via Lunchloppet kan vinna en startplats dit. Läs mer här.

Hoppas få ser er på startlinjen i många Lunchloppet med start den 24 januari.

Lycka till!